woensdag 14 maart 2012

Movistar ADSL aanbieding

Movistar ADSL promotie maart 2012
In deze maand maart 2012 uit de cataloog "La Tienda" (De Winkel) van Movistar een interessante aanbieding voor breedband internet via de beste ADSL van de markt met een uitzonderlijke prijs voor altijd.
De betrouwbaarste en beste in kwaliteit
Movistar ADSL is de betrouwbaarste aanbieder van ADSL in Spanje. Volgens de studie die gedaan werd in de eerste trimester van 2011 door het "Oficina de Atención al Usuario de Telecomunicaciones del Ministerio de Industria", een studie die werd uitgevoerd door het Ministerie van Industrie door het bureau voor de klantendienst.
Een andere marktonderzoek in verband met de kwaliteit van de Internet operators in Spanje, door de "Asociación de Internautas", de vereniging van internetgebruikers, wees uit dat Movistar de beste score kreeg voor kwaliteit.
Beste klantenservice
Uit het vierde marktonderzoek van de ADECES in april 2011 en van het SETSI bleek Movistar ADSL ook nog de beste klantenservice te geven. ADECES is een vzw die zich onder andere bezig houd met de rechten van de consument en SETSI is "Secretaría de Estado de Telecomunicaciones", zeg maar het departement Telecommunicatie van de overheid.
Aanbieding speciaal voor Movistar klanten
De ADSL internet aanbieding is speciaal voor klanten die ook een contract hebben voor een mobiele telefoon bij Movistar. De voorwaarde is dus dat je ook al een Movistar mobieltje hebt met een of ander contract.
Welk contract dat moet zijn staat in de kleine lettertjes die ik eventjes heb nagekeken: titularis van een "linea voz móvil Movistar contrato". Je moet dus effectief een contract hebben voor een Movistar telefoonlijn mobiel, een prepay zal niet tellen.
Overzicht van de Movistar ADSL aanbieding


  • 24,90 €/maand voor altijd
  • inclusief bellen van vaste naar mobiele telefoon
  • gratis bellen naar nationale (Spaanse) nummers
  • gratis Wi-Fi router met gratis vervanging in geval van defect
  • technische ondersteuning 24H
  • gratis aansluiting en installatie
Besparingen opgesomd door Movistar:
Bellen van vaste telefoon naar mobiele nummers is een besparing van 70€ per maand. Dit is gratis voor 500 minuten/maand gedurende het weekend en 50 minuten/maand van maandag tot vrijdag.
De Wi-Fi router heeft een waarde van 60 €.
Aansluitingskosten en installatie kosten normaal 83,53 €.
Als Movistar klant voor de mobiele telefoon krijg je 5€/maand korting op het tarief voor de mobiele telefoon voor internetverbinding, het dataverkeer onder de categorie "Habla y Navega".
Klanten met een vast tarief voor internetverbinding met hun Movistar mobieltje of smartphone krijgen 50% korting op dat tarief indien ze Movistar ADSL klant worden.
EXTRAS van Movistar ADSL 

  • Terabox, een 100GB virtuele harddisk online
  • Antivirus dat steeds up to date is
  • Aula 365, een educatief portaal voor de kinderen om vanalles te leren
En de kleine lettertjes...
Op de pagina 40 van de cataloog staat dan, hier voor u vertaald:
Aanbieding geldig tot 31/3/2012. Uiteindelijke prijs is dan 29,38€/maand (btw in) voor nieuwe contracten met Movistar ADSL 1/3/6/10 Mb of voor mensen die al Movistar ADS klant zijn en die bovendien titularis zijn van een telefoonlijn mobiel met contract bij Movistar. Promotieprijs van 29,38 €/maand (btw in) gedurende 12 maand voor nieuwe aansluitingen bij Movistar ADSL 1/3/6/10 Mb en die geen titularis zijn van een mbieltje bij Movistar met contract, prijs zonder promotie 48,26 €/maand (btw in). Bellen van vast naar mobiel 500 minuten per maand, op zaterdag en zondag en 50 minuten per maand de rest van de week naar eender welke nationale operator. Verplichte contractduur voor ADSL is 12 maand en is niet compatibel met andere ADSL producten. Raadpleeg de aansluitingmogelijkheden (cobertura), welke gesprekken van toepassing zijn en de condities op het nummer 1004, bij Movistar winkels of op de website van Movistar.
Conclusie
Bij de grote letters is het niet duidelijk om welke snelheid van ADSL het hier gaat. Dat kan je dan op de volgende pagina in de cataloog van Movistar- "La Tienda" nº 37 Marzo 2012- van deze aanbieding afleiden. Daar staat dat je voor 29,90€ /maand het dubbele van de capaciteit kan hebben: 20 Mb. Voor de 24,90 €/maand heb je dus de 10Mb. Wat ze er ook niet bijzeggen is dat je ook nog de telefoonlijn moet bijbetalen. Dat is dan toch ook nog 15 euro per maand extra. 
Uiteindelijk is de prijs BTW (IVA in het Spaans) inbegrepen dan zo'n 47 euro per maand en dan moet je ook een contract hebben voor een mobiele telefoon bij Movistar en die beginnen bij 7 euro per maand btw in. Minimum bedrag per maand wat je zal betalen bij Movistar ligt dus op 54 euro. Ruim het dubbele van wat de aanbieding op het eerste zicht lijkt.

Vragen of opmerkingen welkom bij
Guillermo