zaterdag 26 mei 2012

Kortingen en Aanbiedingen ADSL Spanje

ADSL AANBIEDINGEN VOOR MEI 2012 SPANJE

Voor de maand mei 2012 zijn er weer talrijke aanbiedingen van de providers hier in Spanje voor ADSL breedband internet aansluiting.
4 aanbiedingen ADSL op een rij voor Spanje
Het gaat om zowat de belangrijkste spelers hier op de markt tegenwoordig: Orange, Movistar, Jazztel en Yacom. Zoals eerder al gezegd is wordt de naam Telefonica niet meer gebruikt voor marketing en is het nu voortaan altijd Movistar en het bekende logo met de M dat u hier zult zien als grootste aanbieder voor diensten van internet en telefonie in Spanje.



Kort even samenvatten in volgorde zoals ze op de afbeelding te zien zijn:

  • Orange voor 13,95 € per maand, ADSL 20Mb bandbreedte met gratis Wifi router
  • Movistar voor 19,90 € per maand , ADSL 10Mb bandbreedte inclusief nationale gesprekken (in Spanje) en 550 minuten gratis bellen van vaste telefoon naar mobiele telefoons in Spanje.
  • Jazztel voor 15,95 € per maand, ADSL 12Mb bandbreedte inclusief gratis gesprekken en zonder compromiso de permanencia, geen verplichting om een contract van een jaar of meer aan te gaan. Betaal deze prijs tot 2013 (daarna zal het wellicht meer zijn).
  • Yacom voor 9,95 € per maand, ADSL 10Mb bandbreedte, wifi router gratis, gratis gesprekken binnen Spanje. De Lowcost ADSL van de markt.

CONCLUSIE

Wat u per maand gaat betalen zal minimum wel hoger liggen dat de op het eerste gezicht mooie aanbieding van 9,95 euro per maand. Reken minimum op 28 euro want zowel Orange, Movistar, Jazztel en Yacom vermelden niet dat er ook nog een maandelijkse kost voor de de telefoonlijn bijkomt van 15 euro en ook de btw van 19% wordt er nooit bijgeteld. De snelheid is bij alle aanbieders hierboven niet een gegarandeerde snelheid, maar de maximum mogelijke snelheid. In de praktijk kan dit nogal eens tegenvallen, vooral bij Orange blijkt het heel wat minder te zijn. Wanneer u zeker wil spelen en eerst eens uitproberen hoe het is kan u best opteren voor Jazztel die geen verplichting tot jaarcontract heeft. In de vorige post kan u ook over Yacom en Movistar meer details vinden.
Groetjes
Guillermo