dinsdag 27 augustus 2013

Satellietschotel internet

In juni toen we verhuisden van Antequera naar Coín bestelde ik een satellietschotel bij http://www.internetrural. Hun informatie op het internet sprak me wel aan. De slogan "Als je de hemel kan zien, heb je internet" staat op hun voorpagina - Si ves el cielo, tienes INTERNET! -
Ondertussen is het eind augustus en we zijn absoluut heel tevreden over de aangeboden dienst van Internetrural, een provider uit het noorden van Spanje die internet via satelliet aanbied.

Tooway internet via satelliet in Spanje

Mira Novas Tecnoloxías, S.L.,  is de verdeler voor Spanje en Portugal van de Tooway satelliet service. Het bedrijf is gevestigd in Pontevedra en je kan gewoon met iemand bellen om iets te vragen. Soms krijg je wel eens een antwoordapparaat, maar ook via e-mail kan je contact opnemen voor vragen en je wordt vlot en vriendelijk geholpen. Voor zover ik weet enkel in het Spaans, maar wellicht kan er wel iemand Engels daar.
De technische specificaties zijn indrukwekkend. Ik had nooit gedacht dat via satelliet internet zo snel kon zijn. 
Dat komt vooral doordat ze de allernieuwste technologie gebruiken en werken via de Ka-sat satelliet die nog maar net in de ruimte zweeft en speciaal is ontworpen voor internet in landelijke gebieden waar geen of weinig capaciteit is.
Ideaal voor wie in het binnenland woont, ver van de dorpskern en waar geen vaste telefoon of "cobertura" is van mobiele telefonie (3G).



Skylogic Eutelsat technologie
De technologie waar het allemaal rond draait komt van Skylogic Eutelsat. Op de vernieuwde site kan je hierover alles vinden en er zijn ook links naar verschillende verdelers in Europa van deze excellente nieuwe technologie.

De meting van de snelheid geeft aan dat je krijgt waarvoor je betaalt en zo hoort dat.
Internetrural met 20 Mbps download en 5 Mbps upload

De tarieven zijn te vinden op de website van internetrural.