zondag 10 juli 2011

Telefoon en internet in Spanje

Voor mensen die in Spanje wonen of regelmatig en voor langere tijd naar Spanje op vakantie komen is het interessant om een betaalbare telecom oplossing te vinden.
Wim, alias "Guillermo", die al meer dan vier jaar in Spanje woont en werkt heeft het allemaal al eens uitgezocht en geeft hier tips en informatie over telefonie en internet in Spanje.

Zowel voor de vaste telefoon, de mobiele telefoon of smartphone en verder ook voor breedband internet zijn er tientallen opties. Voor wie net begint uit te kijken en zelfs voor wie al langer in Spanje is, kan het allemaal wat chaotisch overkomen. De informatie van de operators zelf is uiteraard in het Spaans en soms ook in het Engels beschikbaar, maar die bevatten ook altijd van die kleine lettertjes met voorwaarden die achteraf nogal vervelend kunnen uitdraaien.

De zogenaamde "gratis" aanbiedingen, vliegen je rond de oren, maar iedereen weet dat dit echt niet kosteloos is. De mobiele telefoon hier in Spanje is over het algemeen niet vrijgemaakt en je bent dus verplicht om anderhalf tot twee jaar bij dezelfde operator te blijven. Bij een gemiddeld abonnement kost dat dan tussen de 500 à 700 euro, gerekend bij een maandelijks verbruik van 30 euro.

Wie een beetje uitkijkt kan dit gerust tot de helft reduceren, een besparing van maar liefst 250 euro dus! Als je voor meer dan dertig euro per maand belt bespaar je natuurlijk nog meer. Het loont echt de moeite om eens rond te kijken. Aanbiedingen voor telefoon en internet in Spanje zijn er altijd en met deze blog kan je die gemakkelijk terugvinden.

Tot op één van de volgende posten over telefoon en internet in Spanje!
Un saludo