maandag 25 juli 2011

Met Movistar voor 6 cent per minuut

Zomeraanbieding Movistar
Deze zomer van 2011 biedt Movistar een tarief van 6 eurocent per minuut als promotie aan. Voor mobiel bellen in Spanje lijkt dat op het eerste zicht wel aantrekkelijk. De slogan in het Spaans luidt:

Ven a Movistar
Habla con todos para siempre
por 6 cent/min y gratis los fines de semana

Eventjes vertalen:
Kom bij Movistar
Praat met iedereen voor altijd
aan 6 cent/minuut en gratis in het weekend

Bij nader inzien zijn er uiteraard wel wat "voorwaarden" en in de kleine lettertjes zie je ook dat het enkel geldig is voor Spaanse nummers, dus eigenlijk is dat niet met iedereen dat je voor dit voordelige tarief mobiel kan bellen in Spanje.

Er zit dan ook een "cuota", een bijdrage van 7 euro per maand aan vast en bovendien rekent Movistar in elk geval een minimum verbruik van 10,62 euro aan. 

Meer voorwaarden...
Zoals als blijkt uit de informatie hierboven gaat het dus eigenlijk over een contract, met een maandelijkse afrekening en bij Movistar een contract aangaan betekent meestal een minimumduur van 2 jaar.
Kostprijs van 24 maanden is dus zeker 422 euro, of meer.

Contract afsluiten is gemakkelijk, opzeggen is vrij ingewikkeld
Bij Movistar in Spanje kan je vlot een contract afsluiten, er zijn veel winkels en verdelers die je al dan niet vriendelijk helpen bij het kiezen en afsluiten van een mobiele telefoon contract.
Wanneer je om een of andere reden niet tevreden bent en je wil opzeggen dan blijkt dat opeens heel wat moeilijker te  zijn. Zelfs voor een Spanjaard, die vlot Spaans kan blijkt het nogal wat voeten in de aarde te hebben om op te zeggen. Dat is trouwens bij elke mobiele telefoon operator wel zo.

Conclusie
De aanbieding van Movistar is interessant voor wie minimum ongeveer voor 18 euro per maand mobiel belt. Het netwerk heeft een goede kwaliteit en de service is niet beter of slechter dan andere operators.
Wie zeker van plan is om niet zoveel mobiel te bellen kan bijvoorbeeld eens de aanbieding van Simyo bekijken en overwegen waar je met een bijdrage van 7 euro per maand aan 3 cent belt naar alle operators en er ook nog 500MB dataverkeer per maand erbij krijgt. Snel gerekend is dit over twee jaar gespreid dan 254 euro goedkoper!

Toch eens heel goed overwegen eer je een contract aangaat met een minimumduur van 2 jaar.